Cum comentează Dumitru Diacov reţinerea activistului PDA Gheorghe Petic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, afirmă că îi este greu să se expună pe marginea subiectului privind reţinerea activistului Platformei Demnitate şi Adevăr Gheorghe Petic, pentru că nu ar cunoaşte dedesubturile situaţiei respective.

„Nu am fost la Ungheni. Nu ştiu ce s-a întâmplat, cum pot eu să iau partea unuia sau altuia. Toţi care au pretenţii cu justiţia sunt nemulţumiţi, toţi au pretenţii şi nimeni nu recunoaşte lucrurile ăstea. Eu mi-aş dori ca domnul Petic să aibă parte de justiţie liberă şi să demonstreze că nu e vinovat. (...) Trebuie să avem încredere în domnul Petic, dar trebuie să avem încredere şi în procurori şi în judecători”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea „Adevărul Live Moldova”.

Instanţa de judecată a admis parţial demersul procurorilor luni, 15 octombrie, şi a decis aplicarea măsurii de arest preventiv pe numele activistului Platformei Demnitate şi Adevăr Gheorghe Petic, care este acuzat de viol. El va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul din municipiul Bălţi.

Gheorghe Petic se declară nevinovat şi chiar a anunţat greva foamei în semn de protest faţă de acţiunile oamenilor legii, pe care îi suspectă că sunt complicii unui dosar politic deschis pe numele lui la comanda guvernării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite