Crin Antonescu, la Chişinău: „În România este un consens total privind susţinerea eforturilor de integrare ale Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului României a declarat că România susţine liberalizarea vizelor pentru moldoveni, în ciuda opoziţiei întâmpinate din Franţa, Marea Britanie, Germania şi Italia.

Prezent într-o vizită oficială la Chişinău, pentru prima dată în ultimii 14 ani, preşedintele Senatului de peste Prut, Crin Antonescu, a declarat într-un briefing de presă faptul că România depune eforturi pentru a convinge ţările comunitare că migrarea forţei de muncă şi libera circulaţie a moldoveneilor în Uniunea Europa nu reprezintă niciun motiv de temeri pentru aceste state.

„În multe ţări din Uniunea Europeană, precum Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, există această preocupare şi forţe politice în ascensiune care încearcă să obţină voturi de pe urma temerilor faţă de imigranţi. Ducem toate eforturile să-i convingem pe toţi ceilalţi decidenţi din UE că aceste spaime sunt nejustificate. Pe de altă parte, cred că va trebui ca la Bruxelles să fie trase câteva învăţăminte, inclusiv din recentul summit de la Vilnius. Şi va trebui ca toţi decidenţii din UE să înţeleagă că dacă vor într-adevăr ca Europa să fie cât mai largă, atunci astfel de lucruri nu trebuie să se transforme în piedici“, a declarat Antonescu.

Oficialul a mai precizat şi faptul că toate instituţiile şi forţele politice de la Bucureşti susţin eforturile Moldovei de asociere cu Uniunea Europeană şi că România va fi prima ţară care va ridica obligativitatea vizelor, de îndată ce UE va liberaliza circulaţia moldovenilor în ţările comunitare.  

„Mesajul meu principal este acela că în România, ţară membră a Uniunii Europene, există un consens politic total între toate forţele politice, şi din actuala majoritate, şi din actuala opoziţie, la nivelul tuturor instituţiilor oficiale, pentru a sprijini, pe cât putem s-o facem, privind eforturile de asociere şi integrare ale Republicii Moldova pe calea europeană. Acesta este un lucru foarte clar şi foarte important“, a mai spus preşedintele Senatului din România.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite