Contabila-şef a Centrului de pregătire a specialiştilor Armatei Naţionale a Republicii Moldova, reţinută pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cna.md
FOTO cna.md

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii miercuri, 23 februarie, într-un dosar de corupţie, iar drept urmare a fost reţinută contabila-şef a Centrului de pregătire a specialiştilor Armatei Naţionale din Chişinău. Femeia este bănuită că ar fi colectat taxe ilegale de la unii agenţi economici pentru a le oferi protecţie şi a nu le crea impedimente în activitate.

Potrivit denunţătorului, pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei de la agenţii economici care aveau contracte de locaţiune cu Centrul de pregătire a specialiştilor Armatei Naţională. Aceştia închiriau, în bază de contract, încăperi şi parcări de la întreprinderea menţionată, iar pentru a-şi continua activitatea şi a li se prelungi chiria ar fi fost somaţi să achite plăţi suplimentare.

La finele anului trecut, CNA şi procurorii au iniţiat o urmărire penală în baza unui denunţ, monitorizând activitatea ilicită a contabilei-şef. Astfel, s-a reuşit documentarea mai multor episoade în care funcţionara ar fi perceput recompense ilicite pentru presupusa influenţare a conducerii întreprinderii în vederea prelungirii contractelor de locaţiune.

Ofiţerii CNA au operat percheziţii la domiciliul bănuitei şi la biroul acesteia. Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore şi a fost plasată în izolatorul CNA. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 7 ani de detenţie sau amendă penală, cu privarea de dreptul de ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite