Construcţia apeductului Chişinău – Străşeni – Călăraşi va începe la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul anului, va începe construcţia apeductului magistral Chişinău – Străşeni – Călăraşi. Anunţul a fost făcut joi, 15 martie, în cadrul primei şedinţe a grupului de lucru, care a avut loc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, transmite IPN.

Ministerul informează într-un comunicat de presă că la şedinţă au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Chişinău, Străşeni şi Călăraşi. 

Aceştia au spus că o provocare în implementarea proiectului ar putea fi faptul că proprietarii pe ale căror terenuri va fi amplasat traseul apeductului magistral nu şi-au înregistrat proprietăţile.

Ion Lică, şeful Serviciului managementul proiectelor de mediu, a spus că în perioada următoare urmează semnarea amendamentului pentru contractul de elaborare a Studiului de fezabilitate, pentru coordonarea traseului apeductului cu proprietarii terenurilor intersectate de apeductul magistral şi obţinerea certificatelor de urbanism. Studiul de fezabilitate va fi gata până în vară.

Lucrările au loc în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” (prima etapă), finanţat de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii de Dezvoltare KfW. Costul primei etape este de 16,5 milioane de euro. Banii sunt oferiţi sub formă de grant, pe un termen de doi ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite