Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune care a difuzat film manipulator „Transnistria: un avanpost rusesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat, astăzi, cu avertizare publică, postul de televiziune TV7 pentru retransmiterea documentarului „Transnistria: avanpost rusesc“, de la postul rus de televiziune NTV.

Potrivit membrilor CCA, documentarul are un caracter propagandist şi are drept scop manipularea şi denigrarea imaginii Republicii Moldova. Mai mult, informaţia a fost prezentată unilateral şi nu a fost asigurată obiectivitatea, potrivit PublikaTV.

„M-am simţit ofensat atunci când am auzit în film că soldaţii moldoveni au atacat regiunea transnistreană şi că aici era tot bine, iar acolo au murit sute de oameni. Se constată că Federaţia Rusă a intrat să apere cetăţenii Moldovei. Este o formă crasă de manipulare şi minciună. S-a arătat un punct de vedere şi nu trebuie promovată minciuna. Acest film atentează la integritatea teritorială a ţării“, a subliniat preşedintele CCA, Marian Pocaznoi.
Potrivit aceleiaşi surse, directorul TV7, Natalia Davidovici, a declarat că emisiunea este un proiect de autor şi că administraţia postului nu poate să se implice în materialele difuzate de NTV.

„Nu am avut dreptul de a nu accepta difuzarea acestui film. Da, acesta este punctulul lor de vedere, dar şi cetăţenii de pe malul drept al Nistrului trebuie să cunoască şi acel punct de vedere. Noi suntem gata să răspundem faţă de materialele noastre“, a afirmat Natalia Davidovici.

UPDATE VIDEO Film manipulator la o televiziune din Rusia: „Transnistria: un avanpost rusesc“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite