Comuniştii înaintează moţiune împotriva ministrului Educaţiei, Maia Sandu, după rezultatele de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Maia Sandu
Ministrul Educaţiei, Maia Sandu

Deputaţii comunişti cer demiterea ministrului Educaţiei, Maia Sandu. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data care va stabilită de către Biroul Permanent al Parlamentului, în termen de 14 zile de la depunerea acesteia.

Deputata PCRM Galina Blamoş a declarat presei că rezultatele sesiunii de Bacalaureat din acest an reprezintă „un dezastru naţional”. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, rata celor care au picat examenele a atins nivelul de 56%.

„Considerăm că aceste rezultate denotă eşecul politicilor din domeniul educaţiei promovate de către guvernare, domeniu de responsabilitate al Ministerului Educaţiei şi, nemijlocit, al ministrului Maia Sandu”, a spus parlamentara, citată de agenţia IPN.

PCRM atestă un regres şi în domeniul politicilor de susţinere a tineretului, menţionând că unica majorare a burselor în ultimii 5 ani a avut loc în 2014, an electoral. Numărul locurilor bugetare în instituţiile universitare şi mediu de specialitate s-a redus, iar costul taxelor de studiu este în permanentă creştere, la fel ca şi plata pentru cazarea în cămine studenţeşti. „Aflarea ministrului Maia Sandu în această funcţie este inoportună şi va prejudicia sistemul educaţional”, a declarat Galina Balmoş.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, cea care a promovat măsurile antifraudă la Bacalaureat, nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile.

Pe 19 iunie, fracţiunea PCRM a înaintat o moţiune simplă şi împotriva ministrului de Interne, Dorin Recean, în legătură cu „situaţia îngrijorătoare criminogenă din ţară”. Moţiunea urmează să fie examinată mâine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite