Companii de creditare din Moldova, suspectate că au adus prejudicii statului de 3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă companii de creditare sunt suspectate că au adus prejudicii bugetului de stat de circa 3 milioane de lei prin eschivarea achitării impozitelor. La fel, este verificată bănuiala spălării de bani.

Ofiţerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Cristina Popovici, a declarat în cadrul unui briefing de presă că în urma unor percheziţii pe faptul evaziunii fiscale de către agenţi economici ce gestionează companii de creditare au fost reţinute patru persoane. Unul dintre cei reţinuţi este un fost colaborator al Ministerului Afacerilor Interne, care încerca să intimideze martorii, transmite IPN.

Cristina Popovici a declarat că în cadrul urmării penale s-a stabilit că în perioada anilor 2012-2017, agenţii economici nu înregistrau corespunzător contractele de creditare, prezentau ordine de plată falsificate. Astfel, la bugetul de stat nu au ajuns impozite de circa trei milioane de lei.

În prezent sun reţinute patru persoane, fondatorii şi administratorii companiilor de creditare. Bănuiţii colaborează cu organele de anchetă şi sunt dispuşi să recupereze prejudiciul adus statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite