Comisia de anchetă: „În Pădurea Domnească a fost un singur grup de vânători, şi nu două“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Paciu a fost împuşcat pe 23 decembrie 2012. Foto: Arhivă personală
Sorin Paciu a fost împuşcat pe 23 decembrie 2012. Foto: Arhivă personală

La vânătoarea din Pădurea Domnească de la 23 decembrie nu au fost două grupuri de vânători, aşa cum au susţinut demnitarii care au fost martori la incident, ci unul singur, a declarat Anatolie Zagorodnîi, preşedintele comisiei de anchetă.

Concluziile au fost făcute după ce membrii comisiei au mers ieri la Făleşti ca să audieze opt pădurari şi patru angajaţi ai Poliţiei de Frontieră.

„Sunt nişte concluzii prealabile care reies din ceea ce am discutat cu martorii. Este vorba despre pădurarii care au participat ca şi gonaşi la vânătoare. Este important că a fost un singur grup de vânători, nu două. Aceasta este cea mai mare discrepanţă“, a declarat Anatolie Zagorodnîi, potrivit portalului jurnal.md.

Deputatul comunist a mai spus că declaraţiile pădurarilor audiaţi păreau trase la indigo. „Se vede că aceste persoane au fost bine instruite. Au avut un text bine chibzuit. Angajaţii Poliţiei de Frontieră au făcut însă lumină în unele lucruri“, a mai spus Zagorodnîi.

Totodată, potrivit preşedintelui comisiei, angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate au ştiut despre omor, deşi instituţia a negat acest lucru. Într-un răspuns oficial trimis Ziarului de Gardă, reprezentanţii SIS susţin că doi angajaţi ai instituţiei au fost sancţionaţi disciplinar, fiind mustraţi aspru pentru că „nu şi-au realizat în timp util sarcinile de bază“.

Audierile comisiei de anchetă la Făleşti continuă şi astăzi. Omul de afaceri Sorin Paciu a fost rănit la o vânătoare din raionul Făleşti pe data de 23 decembrie 2012. El a decedat peste două zile la spital. Tragicul incident a fost făcut public abia pe 6 ianuarie de Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite