Comisarul european Corina Creţu şi premierul Moldovei au inaugurat Orăşelul European Ungheni 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a inaugurat sâmbătă, alături de premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, Orăşelul European Ungheni 2018, un loc simbolic pentru cooperarea transfrontalieră dintre Republica Moldova şi regiunile învecinate, de la graniţa cu România.

„Pentru a impulsiona implementarea viitoarelor proiecte mari de infrastructură şi interconectare din cadrul programului transfrontalier actual, cred că este nevoie de formarea unui grup comun de lucru între părţi. Cu sprijinul experţilor Comisiei Europene, acest grup de lucru România - Republica Moldova, ar urma să monitorizeze atent implementarea cât mai rapidă a acestor proiecte, care sunt atât de necesare şi care vor aduce mai aproape Republica Moldova de UE.

Programul actual de cooperare transfrontalieră România-Republica Moldova este finanţat cu peste 80 de milioane de euro prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Instrumentul de Vecinătate“, a declarat Corina Creţu într-o postare pe contul său de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite