Chişinăul refuză să trimită observatori la alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei. Dodon cere conducerii Parlamentului să-şi modifice decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rusia

Preşedintele Socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat luni, 6 septembrie, că Parlamentul de la Chişinău a refuzat să trimită observatori la alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei, care se vor desfăşura în perioada 17 - 19 septembrie.

Igor Dodon a comunicat că partea rusă a făcut o solicitare în acest sens către Parlamentul R. Moldova, însă preşedintele Legislativului, Igor Grosu, ar fi respins cererea.

Dodon a declarat că regretă gestul noii conduceri de la Chişinău şi a cerut Parlamentului să-şi schimbe decizia respectivă şi să trimită observatori la scrutinul din Federaţia Rusă.

Totodată, Dodon susţine că Igor Grosu ar fi justificat decizia de a nu trimite observatori prin faptul că agenda Legislativului este foarte încărcată.

În acest sens, Dodon s-a arătat nedumerit că, recent, o delegaţie parlamentară, în frunte cu Igor Grosu, a întreprins o vizită de lucru la Bucureşti, în timp ce nu s-a găsit timp pentru una la Moscova.

„Consider că este un argument inventat şi presupun că noua putere, reprezentată de partidul Maiei Sandu, intenţionat discreditează relaţiile bilaterale cu partenerul nostru strategic - Federaţia Rusă”, a scris Dodon pe Telegram.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite