CHIŞINĂU: Victimele de la 7 aprilie 2009 au jucat teatru în faţa Curţii de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii cer să li se facă dreptate, iar poliţiştii să fie pedepsiţi.

„De ce mă bateţi? Nu am făcut nimic", sunt replicile lui Vitalie Creţu, una dintre victimele din timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, care a organizat un protest teatralizat în faţa Curţii de Apel din Capitală. Rolul poliţistului i-a revenit excentricului protestatar Anatol Mătăsaru, care a fost şi el bătut acum doi ani în comisariatul de poliţie.

Înarmat cu un baston de cauciuc, Mătăsaru l-a „bătut" peste spate şi picioare pe Vitalie Creţu. Alţi doi membri ai Acţiunii „7 Aprilie" au ţinut o pancartă cu inscripţia „Legea mă omoară sau mă apără?". Zeci de trecători s-au oprit şi au asistaţi nedumeriţi la bătaia improvizată.
Vitalie Creţu îşi aminteşte cu lux de amănunte acele dramatice zile. Pe 7 aprilie a fost la serviciu, iar seara a protestat paşnic în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Tânărul spune că a fost urmărit atunci până la Spitalul de Urgenţă, unde activează ca electrician, de trei politişti îmbrăcaţi în civil. În curtea spitalului, a fost doborât la pământ şi bătut cu bestialitate.
Cei doi poliţiştii, care l-au bătut au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, însă ulterior Curtea de Apel i-a achiat.

„Este corupţie şi incompetenţă. Cred că judecătorii au fost mituiţi. Dacă nu mi se face dreptate în ţară, voi ajunge până la CEDO", a declarat Vitalie Creţu.
Magistraţii nu au comentat acuzaţiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite