Chirtoacă insistă asupra proiectării unei parcări subterane în Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Dacă am putea să construim şi un tunel ar fi revoluţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă a ordonat subalternilor săi să înceapă cât mai curând proiectarea parcării. FOTO Adevărul
Dorin Chirtoacă a ordonat subalternilor săi să înceapă cât mai curând proiectarea parcării. FOTO Adevărul

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, vrea ca amenajarea parcării subterane din perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale să înceapă cât mai curând. În cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei, acesta a cerut persoanelor responsabile ca reparaţia Bulevardului Ştefan cel Mare şi construirea parcării să se desfăşoare în paralel.

„Acum se lucrează la reabilitarea străzii Vasile Alecsandri. Avem o şansă de a face lucrări de reabilitare a bulevardului, iar în paralel - cele de contrucţie a parcării. Avem puţin timp la dispoziţie. Trebuie să înceapă de acum proiectarea. Insist să fie mobilizată o echipă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Acesta a precizat că ar dori ca parcarea să aibă trei nivele. „Dacă va permite geologia, parcarea va avea minim trei nivele. Dacă am putea să contruim şi un tunel ar fi revoluţie. Construcţia costă 15 milioane de euro estimativ. Vom scoate proiectul la licitaţie sau vom apela la un dialog competitiv cu agenţii economici. Cred că orice acţionar ar fi fericit să participe la proiectul acesta”, a spus Chirtoacă.

Amintim că primarul Capitalei a enunţat ideea construcţiei unei parcări subterane încă în anul 2012, iar începerea lucrărilor a mai fost preconizată odată pentru primăvara anului 2013. Acum, edilul crede că începerea lucrărilor va fi posibilă în anul 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite