Certificatul de vaccinare moldovenesc, recunoscut de Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa Shutterstock
FOTO simbol Sursa Shutterstock

Republica Moldova şi Republica Turcia au convenit recunoaşterea reciprocă a certificatelor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, urmare a înţelegerilor principiale ale şefilor celor două diplomaţii în cadrul recentelor contacte la nivel înalt, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Cetăţenii vaccinaţi ai Republicii Moldova şi persoanele cu reşedinţa legală în ţară, la intrare în Turcia, vor fi scutite de prezentarea testului PCR şi nu vor fi plasate în izolare la prezentarea unui certificat naţional de vaccinare împotriva COVID-19, emis de autorităţile competente naţionale. Această procedură se aplică tuturor vaccinurilor aprobate la nivel naţional în ambele ţări.

Turcia este cea de-a patra ţară, după Ungaria, Ucraina şi Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoaşterea reciprocă a certificatelor naţionale de vaccinare.

Bulgaria, Regatul Spaniei şi Muntenegru au anunţat despre recunoaşterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de către autorităţile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Informaţia actualizată privind condiţiile de călătorie este reflectată în alertele săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe la compartimentul „Călătoreşte în siguranţă: MAEIE explică restricţiile de călătorie peste hotare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite