CEC decide desfăşurarea turului doi la Bălţi cu Nicolai Grigorişin şi Boris Marcoci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri moldova

Comisia Electorală Centrală a stabilit că turul II al alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi va avea loc pe 19 decembrie. După suspendarea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorişin şi următorul clasat, conform rezultatelor primului tur, candidatul PAS, Boris Marcoci, transmite IPN.

La scurt timp după luarea acestei decizii, Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat, pe pagina de Facebook a formaţiunii, că îşi retrage candidatul.

Potrivit deciziei CEC, Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Bălţi nr. 2 va aproba, prin hotărâre, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi a primarului municipiului Bălţi. Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obţinute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidaţi se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va face în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur şi în conformitate cu particularităţile exercitării dreptului la vot la alegerile locale aprobate anterior de către CEC.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurenţilor electorali, participanţi în turul II, nu va depăşi valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ şi cheltuielile deja raportate pentru primul tur de scrutin.

Turul doi al alegerilor urma să se desfăşoare pe 5 decembrie, dar CEC l-a suspendat, constatând imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, după ce Judecătoria Bălţi a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite