Cauza mirosului neplăcut din Chişinău, stabilită de procurori. Au fost cauzate prejudicii de 70 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Generală anunţă că a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei şi aerului în municipiul Chişinău, cât şi pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane de lei, după investigaţiile preliminare şi constatările specialiştilor.

Procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chişinău şi apei râului Bâc este cauzată de faptul că nu a fost respectat procesul tehnologic la Staţia de epurare a municipiului Chişinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislaţiei constituie 39.616.661,54 lei.

Aceste prejudicii, însă, se adaugă la cele cauzate de factorii de decizie ai SA „Apă-Canal Chişinău”, care au comis abuz în serviciu. Procurorii au depistat neconformităţi incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreţinerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Prin urmare, aici prejudiciul cifrează suma de 30.365.000 lei.

Procuratura Generală va reveni cu detalii, odată ce vor deveni disponibile informaţii suplimentare, potrivit legii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite