Casa Regală a României sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principii Nicolae şi Radu s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
Principii Nicolae şi Radu s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Casa Regală a României este dispusă să ofere sprijin umanitar, social, cultural şi diplomatic Republicii Moldova pentru a grăbi procesul de integrare europeană a ţării. Principii Nicolae şi Radu, aflaţi într-o vizită la Chişinău au declarat că în fiecare călătorie pe care o fac nu uită să le vorbească oficialilor străini despre intenţiile Republicii Moldova de a fi parte a Uniunii Europene.

Alteţele Lor Regale au avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu în cadrul căreia au vorbit despre activităţile comune ce ar putea fi întreprinse. ”Urmează să stabilim unele acţiuni comune pentru a ajuta Republica Moldova mai ales pe dimensiunea externă, pentru a realiza agenda europeană şi de asociere, a apropia ţara noastră de UE”, a menţionat preşedintele Legislativului.

Totodată Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova are în continuare o orientare pro-europeană, solicitând sprijinul Casei Regale în transmiterea acestui mesaj la nivel internaţional. ”Nu există nicio schimbare în percepţia politică de la Chişinău referitor la integrarea europeană şi agenda de asociere”, a precizat acesta.

Principele Radu şi-a manifestat intenţia de a susţine Republica Moldova.”Practic în toate activităţile pe care le-am desfăşurat în ultima perioadă am încercat să includem şi Republica Moldova. Ne propunem dezvoltarea în continuare a acestor activităţi. În călătoriile pe care le avem, reieşind din agenda noastră externă, transmitem mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Alteţa Sa Regală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite