Calculatoare şi tablete electronice pentru elevii şi profesorii din 15 şcoli din Moldova

0
0
Prin tabletele şi PC-urile oferite profesorilor, ministrul Educaţiei Maia Sandu vrea să testeze şi programul live.edu dezvoltat împreună cu Microsoft
Prin tabletele şi PC-urile oferite profesorilor, ministrul Educaţiei Maia Sandu vrea să testeze şi programul live.edu dezvoltat împreună cu Microsoft

Prin acest proiect-pilot, Ministerul Educaţiei urmăreşte dotarea cât mai multor şcoli cu echipamente inteligente, precum şi centralizarea recensământului şcolar, în format electronic.

La toamnă, 15 şcoli din ţară vor primi calculatoare şi tablete electronice care vor putea fi folosite atât de profesori, cât şi de elevi, relevă Info-Prim Neo. Declaraţia a fost făcută astăzi de către ministrul Educaţiei Maia Sandu, în cadrul Moldova ICT Summit 2013. Aceasta a mai spus că programul naţional de dotare a şcolilor cu aparatură electronică modernă va fi implementat pe etape. 

În cadrul proiectului-pilot desfăşurat de minister, primii beneficiari ai echipamentelor inteligente vor fi elevii de clasa a V-a şi a X-a. Împreună cu aceste dispozitive, în şcolile vizate vor fi disponibile şi informaţiile ce ţin de performanţa şi evidenţa elevilor, dar şi date legate de recensământul şcolar, toate în format electronic.

„Vom organiza un concurs şi vom alege instituţiile care vor primi echipamentul. Vom folosi doar programe licenţiate. Timp de un an vom vedea cum va fi implementat acesta, după care vom trece la clasa a VII-a“, a mai spus Maia Sandu în cadrul evenimentului.

Totodată ministrul în exerciţiu a mai precizat că timp de trei luni a fost testată şi aplicaţia live.edu dezvoltată în parteneriat cu Microsoft, prin care profesorii din toată ţara vor putea comunica individual cu specialiştii de la Ministerul Educaţiei.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite