Călătorește spre centrul Pământului cu Jules Verne

0
0
„O călătorie spre centrul Pământului“, de Jules Verne
„O călătorie spre centrul Pământului“, de Jules Verne

Volumul „O călătorie spre centrul Pământului" de Jules Verne va fi distribuit marți, 22 mai, împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 39 de lei.

„O călătorie spre centrul Pământului" a fost, pentru profesioniştii literaturii din contemporaneitate, o ilustrare a acestei reţete, povestea unei expediţii pe care o priveau prin lupa raţionalistă. Abia în lumina secolului XX, majoritatea cărţilor lui Jules Verne aveau să fie interpretate altfel. Astfel, volumul rămânea o simplă călătorie de explorare, depăşind, desigur, măsura obişnuită, dar axată pe o argumentaţie de factură raţionalistă şi ştiinţifică. În zilele noastre, tentaţia e mai curând de a vedea aici o călătorie iniţiatică.

De la Hamburg în „centrul Pământului“

Fantasta călătorie în care pornesc Axel, călăuza islandeză Hans şi mineralogul Otto Lidenbrock din Hamburg, după ce acesta descifrează un cod secret dintr-un manuscris runic, este o incursiune irezistiblă în erele preistorice ale omenirii. Exploatând un imaginar spectaculos în care legendele ştiinţei coabitează fertil cu cele ale mitologiei, romancierul îşi poartă cei trei exploratori în măruntaiele Pământului, într-un ocean subteran care primeşte numele de Marea Lindenbrock. Dinozauri, mastodonţi şi monştri, vegetaţie preistorică şi câte şi mai câte populează un labirint de nedesluşit prin care hoinăresc aventurierii înainte de a fi azvârliţi prin vulcanul Etna pe insula Stromboli din Mediterană, aproape de Sicilia.

Cartea poate fi cumpărată marți, 22 mai, la toate chioșcurile din țară împreună cu ziarul „Adevărul“.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri