Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat în campania electorală

0
0
Renato Usatii
Renato Usatii

Blocul electoral „Renato Usatîi” s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Evenimentul s-a desfăşurat joi, 3 iunie, la Palatul Republicii Moldova şi a durat aproape trei ore.

„În ultimii doi ani, au avut loc schimbări, dar care au fost în interesul politicienilor şi nimic nu au avut de câştigat cetăţenii simpli. Este momentul pentru lovitura hotărâtoare, să curăţăm definitiv ţara de rămăşiţele regimului criminal al statului capturat. Pentru asta la putere trebuie să ajungă oameni noi, oameni oneşti, oameni corecţi, care să facă bine pentru poporul lor”, a declarat primarul de Bălţi, Renato Usatîi, preşedintele Blocului electoral „Renato Usatîi”, la lansarea oficială în campania electorală. 

Usatîi a precizat că pe listele blocului sunt primari, consilieri raionali, economişti, jurişti, avocaţi, marketologi, profesori, psihologi, designeri, poliţişti.

Una dintre prevederile programului electoral al formaţiunii stipulează că cetăţenii moldoveni, care pe parcursul a cinci ani au transferat în ţară 20 de mii de euro, vor putea înmatricula un automobil fără să achite taxe vamale, iar valoarea unităţii de transport nu trebuie să fie mai mare de 20 de mii de euro.

Nicolae Margarint, jurist, membru al Blocului electoral „Renato Usatîi”, a menţionat că este revoltător faptul că persoanele cu dizabilităţi trebuie să aleagă între pensia de dizabilitate şi pensia pentru limită de vârstă. Este o bătaie de joc obligaţiunea ca persoana cu nevoi speciale să treacă în fiecare an comisia care îi reconfirmă gradul de dizabilitate. Blocul  „Renato Usatîi” promite, în cazul în care va ajunge în Parlament, să modifice legislaţia în acest sens. Totodată, susţine Margarint, statul este obligat să asigure copiii din orfelinate cu spaţii locative şi locuri de muncă după ce aceştia părăsesc instituţiile rezidenţiale.

Un alt candidat pe listele blocului „Renato Usatîi”, Viorica Stanciu, pedagog, a opinat că vârsta de pensionare pentru cadrele didactice trebuie micşorată, întrucât „profesia de pedagog este cu cea mai mare ardere profesională şi emoţională”. Stanciu a propus ca numărul de elevi în clase să fie micşorat, în comparaţie cu situaţia actuală, iar profesorii care au mai mult de 26 de elevi într-o clasă să primească adaos la salariu.

În componenţa Blocului „Renato Usatîi” intră „Partidul Nostru” şi Partidul „Patria”.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri