Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova se reuneşte miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova FOTO: Adevarul.md
Parlamentul Republicii Moldova FOTO: Adevarul.md

Biroul permanent al Parlamentului se reuneşte miercuri, 4 februarie, în şedinţă pentru a propune data convocării legislativului în prima şedinţă plenară din această sesiune. Tot miercuri vor avea loc şedinţele comisiilor permanente, care se vor desfăşura în următoarea perioadă în clădirea renovată a Parlamentului, transmite IPN.

Un comunicat de presă al Parlamentului anunţă că preşedintele Andrian Candu a convocat o şedinţă de lucru cu preşedinţii comisiilor permanente şi vicepreşedinţilor legislativului. Fiecare vicepreşedinte va fi responsabil de activitatea anumitor comisii.

Preşedintele Parlamentului i-a îndemnat pe şefii comisiilor să aducă un spor de calitate în activitatea parlamentară. Şeful legislativului le-a solicitat preşedinţilor de comisii să examineze avizele Curţii Constituţionale adresate Parlamentului, conform domeniului lor de competenţă, să verifice proiectele de lege aflate în examinare pentru a propune plenului Parlamentului o listă actualizată a actelor legislative pe care urmează să le examineze. În acest sens, Andrian Candu a precizat că urmează a fi preluate o serie de practici europene parlamentare, pentru a asigura elemente suplimentare de calitate la intrarea proiectelor de lege în Parlament.

Pe agenda de lucru a comisiilor parlamentare se află 126 de proiecte de acte legislative spre examinare şi 4 legi spre reexaminare. Cele mai multe sunt în examinare la Comisia economie, buget şi finanţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite