Bătaie în direct la un post de televiziune din R. Moldova. Un fost consilier prezidenţial l-a pus la pământ pe un ex-viceministru de Interne VIDEO

0
0
x

Fostul consilier al preşedintelui Maia Sandu, Sergiu Tofilat, actual vicepreşedinte al Partidului Schimbării, a sărit la bătaie, în emisie directă, la ex-viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan.

Incidentul s-a întâmplat în seara zilei de marţi, 20 iulie, în timpul emisiunii „Ora expertizei”, de la JurnalTV.

La un moment dat, în timp ce cei doi polemizau, Sergiu Tofilat l-a numit „lepădătură” pe Ghenadie Cosovan. În replică, ex-viceministrul de Interne a luat de pe masă paharul cu apă şi l-a stropit pe Tofilat peste faţă. Tofilat nu şi-a putut stăpâni nervii şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe Cosovan, după care l-a apucat de gât şi l-a trântit la pâmânt.

În studiou a fost chemată o echipă de medici, care i-a oferit asistenţă medicală lui Ghenadie Cosovan.

După emisiune, într-o postare pe Facebook, Tofilat a spus că regretă cele întâmplate. „Îmi pare rău pentru incidentul din platoul Jurnal TV. A fost o situaţie în care n-am ştiut să-mi controlez emoţiile şi regret cele întâmplate. Violenţa este inadmisibilă, disputele nu se rezolvă cu astfel de instrumente, care nu ar fi natura sau cauza acestora. Regret acest incident.”

Fiind prezent la emisiune şi fiind martor la cele întâmplate, ex-primarul Dorin Chirtoacă a avut un mesaj critic faţă de Sergiu Tofilat, într-o postare pe Facebook. 

„Aşa încep “vremurile bune”, din partea consilierului prezidential SergiuTofilat - sărind la bataie, la fel ca brutele lui Dodon, săptămânile trecute. Cum a trecut “toate filtrele”, acest personaj instabil psihic? Tofilat l-a numit pe Cosovan - lepadatura. Acesta l-a stropit cu apa. Tofilat a sarit la bataie. In rest se vede totul. Conform legii, cel care a aplicat forta fizica raspunde penal. Daca esti stropit cu apa, poti raspunde in acelasi mod, dar nu cu pumnii. Strict legal, chemi politia pentru stropitul cu apa si ceri constatarea faptei ilegale - act de huliganism. Fiind si la televizor, cu atat mai mult nu ai dreptul sa recurgi la violenta, la bataie. Dupa ce l-a strans de gat si l-a lasat inconstient pe Cosovan, a aruncat fraza in cauza, cu “da-l nafig”, similara cu lasa-l sa moara. Domnul Cosovan, a fost îngrijit de Gheorghe Petic si si-a revenit. A fost chemata ambulanta”, a spus Chirtoacă.

Ulterior, JurnalTV a venit cu o reacţie pe Facebook. „În cadrul oricărui talk-show politic, discuţiile se încing deseori, iar invitaţii vorbesc şi uneori reacţionează în stare de afect. Se întâmplă oriunde, însă Jurnal TV nu tolerează astfel de atitudini. Pe viitor, asemenea manifestări vor fi taxate nu doar de public, ci şi de echipa noastră. Ce e important e că „totul e bine când se termină cu bine.”

Liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, a declarat pentru TV8 că este prematur de comentat acest incident: „Noi o să ne clarificăm în circumstanţe şi după aceasta o să comentăm. Acum este prematur de comentat orişice. Mâine o să facem un comunicat oficial”.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite