Avocat: „Adevăratul stăpân al Republicii Moldova este sistemul mafiot judecătoresc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti la ședința Consiliului Superior al Magistratului
Nicolae Timofti la ședința Consiliului Superior al Magistratului

Avocatul Andrei Năstase susţine într-o sesizare adresată preşedintelui ţării că din cauza unei toleranţe meschine din partea guvernării AIE, cineva a preluat controlul tenebru asupra noii guvernări, asupra instituţiilor fundamentale ale statului, asupra justiţiei, reuşind să facă ostatică nu doar clasa politică, ci şi întreaga populaţie a Republicii Moldova.

Adevăratul stăpân al Republicii Moldova este sistemul mafiot judecătoresc, afirmă avocatul Andrei Năstase, într-o sesizare adresată şefului statului, premierului şi Consiliului Superior al Magistraturii şi publicată de jurnal.md.

Avocatul aduce ca argument atacurile raider asupra Moldova-Agroindbank, Universalbank, Banca de Economii, Victoriabank şi asupa companiei  ASITO, care sunt realizate practic la indigo şi de aceeaşi persoană cu utilizarera resurselor administrative şi mai ales a justiţiei.

Beneficarul jafului este cunoscut de toţi

"Se creează impresia că asistăm pasivi şi neclintiţi la o scenă de jaf, care parcă se dă in direct la televizor. O scenă de jaf deloc spontană, bine pregătită şi organizată, minuţios regizată dintr-un centru care funcţionează ca mecanismul unui ceas elveţian. Fără a fi nevoie de efectuarea unei expertize minuţioase, chiar la prima vedere observam că tot ce înseamnă înscris depus în aceste pseudo instanţe judecătoreşti, fie cereri, fie acte trucate şi false au stilistica, forma şi conţinutul elaborat de una şi aceeaşi mână, de una şi aceeaşi persoană, de unul si acelaşi creier, care stă în spatele acestor jafuri şi dirijează în cunoştinţă de cauză, diabolic întregul act al atacurilor în serie", afirmă avocatul.

Acesta mai spune că este sigur de faptul că demascarea oficială a beneficiarului acestora din interiorul Republicii Moldova nu are nici o şansă în imediata perspectivă. "Aceasta va veni, suntem convinşi, foarte curând, din exterior, din partea organelor de drept ale statelor civilizate, acolo unde criminalii îşi dosesc identităţile şi proprietăţile jefuite, iar odată cu această demascare va surveni urmărirea şi condamnarea penală a tuturor celor ce se joacă cu sorţi şi destine omeneşti, fie ei comanditari, procurori sau judecători executanţi, având drept motivare interese pecuniare, iar în ultimul timp, se pare, acest soi de motivare a depăşit limitele materialului, trecând şi pe planul psihicului, nu însă în măsura exonerării de răspundere penală a făptuitorului, facem o ultimă tentativă de a Vă informa, cu lux de amănunte, în calitatea Dvs de factori decizionali asupra gravităţii acestor cazuri ieşite din comun, fără precedent, de deposedare a unor cetăţeni ai statului nostru de proprietăţile lor prin intermediul unor instituţii de drept, inclusiv cu concursul direct al unor instanţe judecătoreşti.

Procuratura investighează doar de ochii lumii

Avocatul vorbeşte în scrisoarea sa şi despre Procuratura Generală, care nu investighează valurile de atac raider sau o face doar „de ochii lumii".

„Conştientizând că actul de injustiţieva ajunge obiect de examinare în instanţa europeană, judecătorii de tip raider încearcă din răsputeri să ascundă urmele crimelor comise. Ştiu că am pierdut, pe plan intern, această cauză. Ştiu că asemeni mie există zeci și sute de avocaţi, mii şi sute de mii de cetăţeni dezmoşteniţi şi trataţi ca nişte paria de decidenţii sistemului. Dar mai cred că în Republica Moldova trebuie să existe cineva care să manifeste voinţă politica, să pună piciorul în prag şi să oprească această ruşine naţională a dezmăţului și corupţiei. De aceea am decis să lansez această sesizare acum, la această oră, în speranţa ca încă nu e cu totul prea târziu", susține avocatul.

Andrei Năstase mai afirmă, la sfârşitul scrisorii, că dacă şi această sesizare va fi ignorată de capii statului, urmările pentru Republica Moldova vor fi grave. "Spre regret, acestea vor fi suportate de către cetăţenii şi contribuabilii Republicii Moldova şi nu de adevăraţii făptuitori şi complici ai acestor odioase crime economice", declară avocatul Andrei Năstase.

Mai jos, textul integral al scrisorii:

Open publication - Free publishing - More jurnal

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite