Autoritățile de la Chișinău interzic companiei Air Moldova să reia zborurile spre Moscova

0
Publicat:

Autoritățile din Republica Moldova au interzis companiei Air Moldova să reia zborurile între Chișinău și Moscova. Zborurile între Chișinău și Moscova sunt suspendate din luna februarie.

Air Moldova intenționa să reia zborurile Chișinău - Moscova începând cu 1 octombrie FOTO Arhivă
Air Moldova intenționa să reia zborurile Chișinău - Moscova începând cu 1 octombrie FOTO Arhivă

„Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova a interzis Air Moldova și altor companii naționale să reia zborurile între Chișinău și Moscova”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, citat de agenția de presă Reuters.

Vineri, compania Air Moldova și-a anunțat intenția de a relua, din 1 octombrie, zborurile între Chișinău și Moscova.

Potrivit Air Moldova, citată de Agerpres, decizia a fost luată în urma mai multor solicitări venite din partea unor cetăţeni ai Republicii Moldova care se află în Federaţia Rusă şi vor să se întoarcă acasă.

„Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei.

Zborurile între Chișinău și Moscova au fost suspendate în luna februarie curent, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite