Audieri în dosarul „7 aprilie“ în Parlament: cu rapoarte vechi şi trei proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de oameni au pichetat Palatul Republicii, sediul temporar al Legislativului, în această dimineaţă. Ei au cerut ca şedinţa de astăzi dedicată achetei evenimentelor de la 7 aprilie 2009 să fie una publică. Conducerea Parlamentului a decis ieri că şedinţa plenară să fie cu uşile închise.

UPDATE De aproape o oră şi jumătate au loc audieri la Parlament despre evenimentele de la 7 aprilie 2009 şi mersul anchetei pe marginea acestora. Cei chemaţi la raport s-au prezentat cu informaţii vechi, citite deja anterior în şedinţă la Guvern, în conferinţe de presă şi în cadrul unor mese rotunde. Primul şi-a prezentat raportul ministrul de Interne, Alexei Roibu. Ulterior şi-a citit raportul directorul adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Valentin Dediu. Acum la tribuna centrală se află procurorul general Valeriu Zubco. Deputaţii nu au decis deocamdată dacă presa va fi lăsată să asiste şi la sesiunea de întrerbări şi dezbateri, care va urma după rapoarte.       

Alţi protestatari, de la aripa de tineret a Partidului Liberal, cer scuze publice de la deputatul comunist Alexandru Petcov, care i-a numit pe doi aleşi „râsuri". Asta după ce săptămâna trecută Petcov i-a numit pe conducătorii de la Ministerul Educaţiei „idioţi". Cea de-a treia categorie de pichetanţi sunt angajaţii întreprinderii de stat MoldATSA, care se ocupă de utilizarea spaţiului aerian. Ei cer anularea unor decizii de concediere a fostului director.

Liderul comuniştilor Vladimir Voronin a declarat că formaţiunea sa va părăsi sala Parlamentului dacă şedinţa va fi cu uşile închise.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite