Aproape o treime dintre nou-născuţii de anul trecut suferă de boli dobândite intrauterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frecvente afecţiuni sunt greutatea scăzută, pneumonia congenitală, nivelul scăzut de oxigen în organism şi insuficienţa respiratorie.

Numărul copiillor care s-au născut cu boli dobândite în perioada sarcinii a crescut cu 15% în ultimii patru ani, arată un raport al Biroului Naţional de Statistică. Astfel, potrivit datelor statistice, dacă în 2009 s-au născut 8.600 de copii cu maladii perinatale, anul trecut, din totalul de 38.000 de nou-născuţi, 11.800 au fost diagnosticaţi cu boli dobândite în perioada intrauterină, relevă Publika.md.

Medicii susţin că problemele de sănătate cu cea mai mare frecvenţă sunt greutatea scăzută, pneumonia congenitală, nivelul scăzut de oxigen în organism şi insuficienţa respiratorie.

Totodată, aceştia adaugă faptul că aceste maladii sunt provocate de subnutriţia mamei, preparatele analgezice administrate, consumul de alcool sau de tutun. O bună parte dintre bebeluşii născuţi cu boli dobândite în timpul sarcinii mor. Cei care supravieţuiesc riscă să trăiască toată viaţa cu paralizie cerebrală, epilepsie, anemie, retard fizic sau retard mintal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite