Andrian Candu: „Nu m-ar deranja o cooperare cu Maia Sandu sau cu Andrei Năstase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj IPN
FOTO colaj IPN

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că democraţii sunt dispuşi să facă o alianţă de guvernare în viitorul Parlament cu PAS şi PPDA, chiar dacă tot PDM a creat Comisia parlamentară de anchetă pe cazul Fundaţiei „Open Dialog” în care a acuzat opoziţia că a fost finanţată de banii serviciilor secrete ruse.

„M-ar deranja cooperarea cu Fundaţia „Open Dialog”, care este un instrument al Federaţiei Ruse. Dar pe mine nu mă deranjează şi am şi fost şi coleg cu Maia Sandu în Guvern. Vă aduc aminte că am avut discuţii cu ea separat, atunci când a fost nominalizată candidat la funcţia de prim-ministru, o discuţie de două ore în biroul meu de la Reşedinţă. Nu m-ar deranja o cooperare cu Maia Sandu sau cu Andrei Năstase, dacă această cooperare ar crea perspective de dezvoltare pentru Republica Moldova”.

Precizăm că atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase resping categoric posibilitatea de a forma o alianţă de guvernare alături de PDM.

Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor ce ţin de imixtiunea Fundaţiei „Open Dialog” şi a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale R. Moldova a fost desecretizat luni, 17 decembrie. Iniţiatorii Comisiei spun că fundaţia respectivă ar fi finanţat unele partidele de opoziţie, mai exact fiind vorba despre PAS şi PPDA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite