Andrei Spînu: Am solicitat să extindem la formula veche contractul dintre Moldovagaz şi Gazprom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a afirmat că, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii companiei ruse „Gazprom”, a solicitat prelungirea contractului dintre „Moldovagaz” şi „Gazprom” la formula veche.

Potrivit ZdG, Spînu a declarat că negocierile continuă cu reprezentanţii companiei producătoare de gaze naturale din Federaţia Rusă.

„Iată că vin cu mai multe clarificări după vizita efectuată la Sankt Petersburg. Este o criză dificil de gestionat. La Sankt Petersburg m-am întâlnit cu vicepreşedinta Comitetului de management „Gazprom”. Din păcate, din motive obiective nu am discutat cu domnul Miller. Sper să reuşesc să am această discuţie în perioada următoare. În cadrul întrevederii am discutat despre creşterea volumelor de gaze livrate în ţara noastră pentru luna octombrie, astfel ca niciun consumator să aibă de suferit. Aici, mă refer şi la modul în care va fi furnizată energia electrică pentru ţara noastră, care în ultimele zile a fost subiect de discuţii, apărând îngrijorări cu privire la reducerea consumului de energie. M-am asigurat că acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Spînu.

Andrei Spînu dă asigurări că „pentru moment, nu există niciun temei pentru a ne îngrijora”.

El precizează că preţul la gazele naturale, la formula actuală, „nu este unul justificat” şi nu este „în concordanţă cu modul în care au fost semnate contractele anterior între „Moldovagaz” şi „Gazprom”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite