Alexandr Stoianoglo: Primele rezultate ale anchetei privind jaful bancar vor fi vizibile la sfârşitul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo

Până la sfârşitul acestui an, Procuratura Generală va înainta învinuirile finale unor funcţionari de rang înalt care au fost implicaţi în jaful bancar. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, este vorba despre foşti funcţionari care se aflau în funcţii de conducere la Banca Naţională a Moldovei, dar şi alte categorii de angajaţi care au admis ca în sistemul bancar să se desfăşoare scheme dubioase, notează IPN.

Şeful PG susţine că a luat în calcul rezultatele Comisiei de anchetă pentru investigarea jafului bancar, unde fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator BNM Dorin Drăguţanu, dar şi foştii miniştri Andrian Candu şi Anatol Arapu, au admis mai multe abateri.

„În raport cu aceste persoane, dar şi în raport cu membrii Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară, Consiliului de supraveghere al BNM, anumite persoane din cadrul Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei ş.a., Procuratura Generală adună informaţii şi investighează gradul de implicare a acestora”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Întrebat când cetăţenii Republicii Moldova vor fi informaţi despre lista finală a persoanelor implicate în jaful bancar şi vor fi condamnaţi, procurorul general a precizat că primele rezultate vor fi vizibile la sfârşitul acestui an. Totodată, acesta precizează că investigarea jafului bancar încă va dura câţiva ani.

„Este vorba despre mii de episoade, milioane de conturi care trebuie analizate, proprietăţi care trebuie urmărite, unde au ajuns banii, cine sunt beneficiarii. În multe cazuri acest lucru nu mai este posibil, însă noi avem 3-4 grupe de interes, iar ancheta are loc în jurul lor şi a companiilor care au legătură directă cu ei”, a menţionat Alexandr Stoianoglo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite