Alegeri Republica Moldova. PCRM a protestat la Curtea Constituţională solicitând demiterea lui Alexandru Tănase şi boicotarea alegerilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Câteva zeci de simpatizanţi ai PCRM au protestat joi, 6 octombrie, în faţa Curţii Constituţionale, solicitând demisia preşedintelui Alexandru Tănase. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale de modificare a Constituţiei pentru a reveni la alegerea directă a şefului statului.

„Să nu lăsăm câţiva judecători, care sunt şi cetăţeni ai altui stat, să decidă ce trebuie să facă Parlamentul Republicii Moldova şi cetăţenii. Pentru ca această iniţiativă legislativă să fie înregistrată avem nevoie de semnături. De aceea, azi voi face demersuri la toate fracţiunile parlamentare şi sperăm ca cei care sunt capabili încă să lupte împotriva regimului oligarhic să semneze această iniţiativă”, a declarat Inna Şupac.

Comuniştii au înregistrat o sesizare de demisie din funcţie a preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase pe motivul implicării acestuia în politică prin declaraţiile sale. 

„Avem mai multe dovezi că Alexandru Tănase face mai multe acţiuni şi declaraţii politice incompatibile cu statutul său actual şi aşteptăm din partea judecătorilor Curţii un răspuns. Am trimis sesizarea pe numele tuturor judecătorilor în afară de Alexandru Tănase. În calitate de propunere, judecătorilor le sugerăm să analizeze demisia lui Tănase într-o şedinţă specială a Curţii şi am înaintat şi un proiect de decizie similar cu cel când a fost demis din funcţie fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, din aceleaşi considerente”, a mai adăugat Şupac.

Totodată, PCRM îndeamnă alegătorii să boicoteze alegerile prezidenţiale pentru a fi provocate alegeri parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite