Alegeri prezidenţiale în Moldova. Maia Sandu are 36,16%, iar Igor Dodon - 32,61%. Şi în Diaspora, tot Maia Sandu e pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maia Sandu a obţinut 36,16 % din voturile exprimate la secţiile de vot din Moldova la alegerile prezidenţiale de duminică, actualul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon fiind pe locul al doilea, cu 32,61% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea a 100% din procesele verbale de la secţiile de vot din ţară, ceea ce înseamnă că ei vor intra în turul al doilea.

În diaspora, după înregistrarea a peste 100% din procesele verbale, pe locul întâi se situează tot Maia Sandu - 70,12%, urmată de Renato Usatîi - 17,25 % şi de Igor Dodon - 3,65%.

Pe poziţia a treia, la votul din ţară se situează Renato Usatîi, cu 16,9%.

El este urmat de Violeta Ivanov - 6,49% şi de Andrei Năstase - 3,26%.

Octavian Ţâcu are 2,01%, iar Tudor Deliu - 1,37%.

Pe ultimul loc dintre cei opt aspiranţi la Preşedinţia Republicii Moldova se situează fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă, acesta obţinând 1,2% din voturi.

Prezenţa la vot a fost de 42,76%.

Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor ce au participat la alegeri. Dacă nu este îndeplinită această condiţie, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi clasaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite