Agenţia Turismului a Republicii Moldova recomandă moldovenilor să se abţină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO border.gov.md
FOTO border.gov.md

Agenţia Turismului a Republicii Moldova, în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, atenţionează agenţii economici din industria turismului că relaţia bilaterală între Moldova şi Republica Populară Democrată Coreeană este temperată din cauza regimului de sancţiuni impus de Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar şi a poziţiilor promovate de autorităţile acestei ţări în materie de securitate regională şi globală.

Agenţia Turismului recomandă insistent cetăţenilor moldoveni să se abţină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană, decât dacă acestea sunt strict necesare. 

În cazul în care cetăţenii moldoveni deja se află pe teritoriul acestui stat, aceştia sunt rugaţi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale Centrului de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Contactele Centrului de Apel sunt: +373 22 788 722 sau 0800 90990 (de pe telefonul fix). 

De asemenea, în aspect consular cu Republica Populară Democrată Coreeană, Guvernul şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova nu este în stare să acorde asistenţă şi/sau servicii consulare de orice fel în statul respectiv.

Astfel, fiecare călător trebuie să fie conştient de riscurile călătoriilor în Republica Populară Democrată Coreeană, asumându-şi propria răspundere, întrucât posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite