Agenţia Medicamentului din R. Moldova dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa Shutterstock
FOTO simbol Sursa Shutterstock

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani, cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech. Comisia Medicamentului Medicale a aprobat, cu votul majoritar, variaţii la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ şi modificări în Rezumatul Caracteristicilor Produsului şi în Prospect, la capitolul „Informaţii pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al AMDM se menţionează că modificările propuse sunt evaluate şi înaintate spre aprobare în conformitate cu informaţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitoare la vaccinurile COVID-19.

Adiţional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului şi anume, al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, respectiv, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni – o modificare efectuată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În altă ordine de idei, Comisia Medicamentului a autorizat 57 de produse farmaceutice. Primar au fost autorizate 26 de medicamente. Printre noile produse aprobate, în premieră, se regăsesc medicamente precum: Ozempic – soluţie injectabilă, indicat bolnavilor ce suferă de diabet zaharat, Orabloc – un nou tip de anestezic local, Salbutamol – produs medicamentos antiasmatic, Povidon-iodin – un antiseptic şi dezinfectant, Startum pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă – vitamine şi multivitamine în combinaţie sau Oseltamivir Avexima – un nou tip de produs medicamentos antiviral.

Comisia a autorizat repetat 24 de produse farmaceutice, dintre care: Finalgon, antibioticile Roclarin, dar şi Maxitrol şi a aprobat 577 de modificări postautorizate pentru 139 de medicamente. La fel, cu votul majoritar al membrilor Comisiei, a fost întreruptă procedura de autorizare în cazul a 34 de produse medicamentoase din cauza neprezentării corespunzătoare a pachetului de documente, dar şi neînlăturarea obiecţiilor înaintate de către experţii Agenţiei în termenii legali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite