Aeroportul Chişinău râmâne în concesiunea investitorului rus. „Raportul este secret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei în exerciţiu, Vladimir Cebotari, a anunţat că grupul de lucru a constatat că nu există temei juridic pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău cu investitorul rus Avia Invest.

Vladimir Cebotari a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că raportul grupului de lucru a fost prezentat pe 2 octombrie şi acum a fost discutat în şedinţa operativă a Guvernului unde s-a decis să se facă publice rezultatele acestuia. Astfel, reprezentanţii mai multor ministere şi instituţii de stat care au evaluat activitatea concesionarului au constat că investitorul rus nu şi-a îndeplinit obligaţiile pentru care a fost stabilit termenul-limită de 30 august, însă, conform contractului, are la dispoziţie o perioadă în care poate remedia situaţia. „Raportul este confidenţial, din păcate probabil, deoarece am identificat anumite puncte care fac vulnerabilă poziţia Guvernului în raport cu concesionarul şi noi ne-am propus să lucrăm asupra acestor puncte pentru a consolida această poziţie”, a precizat ministrul în exerciţiu.

Prin urmare, Vladimir Cebotari a subliniat faptul că după fortificarea poziţiei Guvernului, va putea fi luată o atitudine faţă de investitorul rus, printre acţiunile care urmează a fi întreprinse enumerând adoptarea unor decizii privind politica tarifară. În acelaşi timp, evaluarea surselor investiţiilor a demonstrat că acestea sunt conforme prevederilor contractilor, fiind efectuate din împrumuturi şi veniturile din activitate, iar la ora actuală nu există temiuri juridice pentru a rezilia sau pentru declara nul contractul de concesionare a Aeroportului.

Menţionăm că Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune unui investitor străin pentru o perioadă de 49 de ani, anterior atât ex-premierul Chiril Gaburici, cât şi fostul premier Valeriu Streleţ declarând că această decizie a fost luată în baza unor informaţii eronate. Guvernul va evalua periodic dacă Avia Invest îşi îndeplineşte obligaţiunile contractuale. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite