A început reparaţia clădirii Preşedinţiei cu sprijinul financiar al Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Chişinău a fost dat startul lucrărilor de reparaţie a clădirii Preşedinţiei, cu sprijinul Guvernului Turciei, care a anunţat o finanţare de 10 milioane de euro. Lucrările ar urma să fie încheiate în vară, ceremonia de inaugurare fiind planificată pentru 27 august, când la Chişinău este aşteptat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, transmite IPN.

Preşedintele Igor Dodon a declarat joi, 22 februarie, cu prilejul lansării oficiale a lucrărilor, că ajutorul partenerilor turci este dezinteresat, nefiind puse niciun fel de condiţii. Banii alocaţi vor acoperi integral cheltuielile de reparaţie şi pentru mobilier.

Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç, a spus că, după finalizarea reparaţiilor, clădirea Preşedinţiei va fi cea mai frumoasă din Chişinău, iar toţi cei implicaţi în proiect vor fi mândri de munca făcută.

Proiectul este coordonat de Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA), iar lucrările vor fi efectuate de compania „Sonbay”. Deocamdată pe şantier lucrează în jur de 60 de persoane, preponderent cetăţeni ai Republicii Moldova. Pentru toate lucrările vor fi antrenaţi în jur de 200 de persoane.

Tot astăzi, Igor Dodon, a semnat un decret prin care i-a conferit lui Hulusi Kiliç „Ordinul de Onoare”.

Clădirea Preşedinţiei a fost devastată în timpul protestelor din aprilie 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite