A fost depistată în timp ce intra în Republica Moldova, ascunsă printre colete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost ascunsă de şofer în spatele mai multor colete din furgonetă Foto: Customs.gov.md
Femeia a fost ascunsă de şofer în spatele mai multor colete din furgonetă Foto: Customs.gov.md

Pasagera clandestină le-a spus oamenilor legii că a încercat să revină astfel în Moldova după ce-a stat mai mulţi ani în străinătate, fără forme legale.

O femeie a fost depistată de vameşi de la punctul de trecere a frontierei de la Leuşeni, în timp ce încerca să traverseze Prutul, spre Moldova, ascunsă între coletele dintr-o furgonetă Mercedes Sprinter. Potrivit anchetatorilor, şoferul vehiculului, un moldovean de 45 de ani, s-a pierdut cu firea când le-a spus vameşilor că transportă doar bunuri şi colete neînsoţite din Germania. 

De îndată ce au deschis uşa furgonetei oamenii legii au văzut-o pe pasagera clandestină, ascunsă sub o pătură şi mai multe colete.

Femeia le-a spus vameşilor că plecase în străinătate în urmă cu mai mulţi ani, unde a stat fără forme legale. Pentru a nu fi pedepsită de autorităţi, a încercat să revină ilegal în ţara natală.

Dacă va fi găsită vinovată de trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova prin eludarea sau sustragerea de la controlul efectuat, femeia riscă până la 2 ani de închisoare, 8.000 de lei amendă sau cel mult 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite