879 de apartamente din Capitală au fost sechestrate pentru datorii la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

879 de apartamente din Capitală sunt puse sub sechestru din cauză că proprietarii au acumulat o datorie totală de 7,7 milioane de lei pentru căldură.

Executorii judecătoreşti au mai restricţionat accesul la cardurile bancare a 770 de rău-platnici până la achitarea datoriilor, anunţă IPN. Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom“, instanţele de judecată s-au pronunţat pe marginea a 64 de hotărâri care prevăd achitarea de către rău-platnici a unei datorii cumulate de 1,3 milioane de lei.

Totodată, în instanţa de judecată au fost depuse 48 de dosare ce ţin de recuperarea datoriei de 566 de mii de lei. Furnizorul de căldură din Capitală a expediat rău-platnicilor 380 de reclamaţii cu privire la achitarea sumei de 2, 9 milioane de lei pentru energia termică consumată. Alte 117 de dosare civile vor fi depuse în instanţele de judecată pentru a recupera de la consumatori o datorie de peste 1 milion de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute 27 de consumatori au achitat pentru energia termică consumată circa 220 de mii de lei. Pentru a evita acţionarea în judecată şi executarea silită, furnizorul de agent termic solicită datornicilor să achite în termen restrâns plăţile debitoare pentru consumul de energie termică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite