200 de milioane de euro pentru recondiționarea Aeroportului Internațional Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Copaci, directorul Agenției Proprietății Publice a spus că această sumă este necesară pentru reconstrucția pistei de aterizări și decolări, precum și recondiționarea sistemului de iluminat al aerogării.

Recondiționarea pistei de decolare-aterizare și a sistemului de iluminare de pe Aeroportul Internațional Chișinău costă 200 de milioane de euro, relevă Info-Prim Neo.

Suma a fost înaintată de către Tudor Copaci, directorul Agenției Proprietății Publice, care a mai spus că această lucrare nu mai poate fi amânată și că pe suprafața aeroportului sunt necesare terminale moderne, dar și o parcare etajată.

O altă problemă semnalată de șeful de la APP este suprafața concesionată de pe aeroport, în proporție de 70%, comparativ cu maximum 40% cât oferă spre închiriere administrațiile aeroporturilor europene.

„După finalizarea studiului de fezabilitate va fi elaborată şi aprobată o nouă decizie de guvern privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, în care vor fi stipulate criteriile de selectare a partenerului privat, care va lua în concesiune întreprinderea de stat, inclusiv în decizie va fi fixată perioada de concesionare. Aceasta poate să varieze între 30 şi 50 de ani", a mai precizat Copaci.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite