16 copii din Făleşti au fost depistaţi cu tuberculoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 16 elevi depistaţi cu tuberculoză în şcoala din satul Scumpia, raionul Făleşti, se află acum sub îngrijirea medicilor. Specialiştii Institutului de Ftiziopneumologie caută acum sursa de infecţie.

16 copiii de la şcoala din satul Scumpia, raionul Făleşti au fost depistaţi cu tuberculoză, după ce-au fost supuşi testului Mantoux, relevă Publika.md

Potrivit vicedirectorului Instititului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc“, Constantin Iavorschi, micuţii au fost găsiţi cu tuberculoză vineri, de către o echipă de specialişti venită de la Chişinău. 

Până acum nu a fost făsită sursa de infecţie. Această acţiune a avut loc după ce la începutul săptămânii trecute o elevă de 16 ani de la aceeaşi instituţie de învăţământ a fost internată la Chişinău, după ce fusese depistată cu tuberculoză.

Iavorschi a mai spus pentru sursa citată faptul că până acum au fost controlaţi toţi angajaţii liceului şi că există o bănuială că fata internată săptămâna trecută ar fi contactat bacilul Koch de la un vecin bolnav de TBC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite