Patru iranieni au fost executați pentru că au „cooperat” cu Israelul

0
0

Justiția iraniană a anunțat faptul că patru iranieni au fost executați, după ce au fost condamnați la moarte pentru „cooperare” cu Israelul, inamicul declarat al Teheranului.

Călău pregătește executarea. FOTO EPA EFE (arhivă)
Călău pregătește executarea. FOTO EPA EFE (arhivă)

La 22 mai, Gardienii Revoluţiei, armata ideologică din Iran  anunţase arestarea mai multor membri ai „unei reţele care acţiona sub conducerea serviciilor de informaţii” israeliene, fără a preciza locul arestării lor.

„În această dimineaţă, sentinţele împotriva a patru dintre principalii membri ai grupării de răufăcători legate de serviciile de informaţii ale regimului sionist au fost puse în aplicare”, potrivit agenţiei puterii judiciare Mizan Online.

Aceste persoane au comis furturi, distrugeri de bunuri personale şi publice, răpiri şi extorcări, arăta un comunicat al Gardienilor Revoluţiei în luna mai. 

Potrivit organizaţiilor internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, Iranul se află printre ţările care execută cei mai mulţi deţinuţi, după China, scrie Agerpres.

La finalul lunii iulie, Teheranul a anunţat arestarea de agenţi cu legături cu Mosad, serviciul de informaţii externe israelian, ale căror acţiuni vizau un „centru de apărare sensibil”, afirmând că ei erau membri ai unei grupări rebele kurde interzise.

Știri Externe


Ultimele știri
Cele mai citite