Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Rusiei nu se vor întâlni în timpul vizitei în Kazahstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși vor lua parte luna viitoare la o adunare a liderilor religioși în Kazahstan, Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Rusiei nu se vor întâlni. Papa Francisc a declarat în mai multe interviuri că speră să discute cu Patriarhul Kirill.

Papa Francisc și Patriarhul rus Kirill FOTO AFP
Papa Francisc și Patriarhul rus Kirill FOTO AFP

Luna viitoare, Papa Francisc va merge în Kazahstan, în perioada 13-15 septembrie. El va participa la cel de-al VIII-lea Congres al liderilor religioși. La același congres va lua parte și Patriarhul Kirill al Rusiei, dar conform declarațiilor mitropolitului Antonie, nici nu se pune problema ca cei doi lideri religioși să se întâlnească, potrivit Digi24.

  „Această întâlnire trebuie să fie un eveniment independent, în virtutea importanței sale”, a declarat mitropolitul Antonie pentru RIA.

Papa Francisc și Patriarhul Kirill s-au întâlnit o singură dată acum 6 ani, în Cuba. Cei doi treabuiau să se întâlnească și în luna iunie a acestui an, dar demersurile au fost suspendate. 

Papa Francisc a declarat în mai multe interviuri că speră să discute cu Patriarhul Kirill pe timpul vizitei sale în Kazahstan. 

Știri ExternePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite