Papa Francisc critică dur capriciile „copilărești” ale liderilor care declanșează războaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a vorbit din Bahrain, de unde a rostit un discurs construit în jurul religiilor pentru a promova din nou pacea, dezarmarea și justiția socială. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe liderii religioși să ajute la readucerea lumii de pe marginea unei prăpastii delicate.

Papa Francisc FOTO EPA EFE
Papa Francisc FOTO EPA EFE

Papa a afirmat că deși lumea pare să se despartă în două mări opuse, prezența liderilor religioși împreună poate fi o dovadă puternică că aceștia au intenția de a naviga pe aceleași ape, alegând o cale de pace decât una a confruntărilor. 

Este un paradox izbitor faptul că, în timp ce majoritatea populației lumii este unită în fața acelorași dificultăți, suferind de grave crize alimentare, ecologice și pandemice, precum și de o nedreptate globală din ce în ce mai scandaloasă, câțiva puternici ai lumii sunt prinși într-o luptă hotărâtă pentru interese partizane”, a spus suveranul pontif, potrivit Digi24

Papa Francisc a cerut să se pună capăt războiului din Ucraina pentru a fi cruțate viețile a milioane de vieți inocente care nu au niciun rol în această tragedie violentă care se petrece în prezent pe teritoriul ucrainean. 

Se pare că asistăm la un scenariu dramatic și copilăresc: în grădina umanității, în loc să cultivăm ceea ce ne înconjoară, ne jucăm cu focul, rachetele și bombele, arme care aduc durere și moarte, acoperind casa noastră comună cu cenușă și ură”, a spus el.

După două războaie mondiale teribile, un război rece care timp de decenii a ținut lumea în suspans, conflicte catastrofale care au loc în fiecare parte a globului și în mijlocul acuzațiilor, amenințărilor și condamnărilor, continuăm să ne aflăm pe marginea unei prăpăstii delicate și nu vrem să cădem”, a mai adăugat Papa Francisc. 

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite