Mexic: Polițiști răniți grav în urma exploziei unei mașini-capcană VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile mexicane au informat că cel puțin patru polițiști au fost grav răniți în explozia unei mașini-capcană în statul Mexican Guanajuato unul din cele mai violentate state din țară, notează AFP, informează Agerpres.

Mexic FOTO: Shutterstock
Mexic FOTO: Shutterstock

Agenții Gărzii Naționale – o forță polițienească aflată în subordonarea armatei – au fost proiectați la distanță când vehiculul pe care îl inspectau a explodat, la Celaya. Conform informațiilor furnizate de procuratură unul din cei patru și-a pierdut brațul drept.

Guvernatorul statului Guanajuato, Diego Sinhue Rodriguez, a spus că ancheta urmează să stabilească dacă poliţiştii au fost atraşi într-o capcană printr-un apel telefonic fals. Totodată, se analizează de către investigatori dacă ţinta nu au fost agenţi ai poliţiei municipale.

Pe parcursul acestui an au fost uciși 14 polițiști la Celaya și 32 în întreg statul Guanajuato, potrivit statisticilor oficiale. Statul Guanajuato a fost anul trecut considerat cel mai violent din Mexic, cu peste 3.000 de omucideri.

Conform informaților existente în Guanajuato, cartelul Jalisco Nueva Generacion, cel mai puternic din ţară, este războiește cu o organizaţie locală, Santa Rosa de Lima, pentru dominația asupra controlul traficului de droguri şi al furtului de combustibil.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite