Zeci de evrei ultra-ortodocşi au provocat o întârziere de 11 ore pentru o cursă aeriană, după ce au refuzat să se aşeze lângă femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de evrei ultra-ortodocşi, care au refuzat să călătoreasca pe scaune alături de femei, au provocat întârzieri de peste 11 ore pentru o cursă New York - Tel-Aviv, relatează Daily Mail.

În această săptămână, sute de pasageri evrei, inclusiv cei care fac parte din comunitatea ultra-ortodoxă, călătoreasc în Ţara Sfântă, pentru începerea Noului An Evreiesc.

După „aproape 11 ore de coşmar”, pasagerii zborului derulat de compania aeriană El Al au aterizar pe aeroportul israelian Ben Gurion.

Înainte însă de decolare, zeci de evrei ultra-ortodocşi, după ce au observat că trebuie să se aşeze lângă femei, au cerut companiei aeriene să le schimbe locurile sau chiar să le restituie banii pe bilete.

„Mulţi dintre ei stăteau pe culoarul avionului şi refuzau să se aşeze pe locurile lor, deşi aveau bilete cumpărate în avans. Era evident că avionul nu va decola, atâta timp cât ei nu doreau să se aşeze”, povesteşte un pasager martor la incident.

Într-un final, pasagerii evrei au acceptat să ia loc pe scaunele lor în timpul decolării, dar imediat după acest moment ei s-au ridicat din nou şi au rămas pe tot parcursul zborului pe culoarul central al aeronavei.

Martorii susţin că evreii ultra-ortodocşi s-au rugat cu voce tare zeci de minute şi au împiedicat alţi pasageri să treacă pe lângă ei.

„Am vrut să ajung la toaletă, însă a fost o misiune imposibilă”, a mai spus Galit, o altă pasagera.

Compania aeriană a anunţat că va investiga incidentul şi va lua măsuri în cazul în care se vor găsi vinovaţi. De asemenea, aceasta a anunţat că va depune eforturi pentru a asigura condiţii de zbor confortabile pentru toţi pasagerii săi.

Considerându-se cel mai religios grup de evrei, comunitatea ultra-ortodoxă refuză orice contact cu femei, altele în afară de soţiile lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite