Wuhan, oraşul din China unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Numărul morţilor s-a dublat într-o singură zi

0
0
Măsuri de precauţie împotriva răspândirii virusului ucigaş: oraşul Wuhan a fost închis, după ce numărul deceselor a ajuns la 17. FOTO EPA-EFE
Măsuri de precauţie împotriva răspândirii virusului ucigaş: oraşul Wuhan a fost închis, după ce numărul deceselor a ajuns la 17. FOTO EPA-EFE

Wuhan, oraşul din China cu aproape nouă milioane de locuitori, unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Transportul public, feroviar şi aerian a fost suspendat, iar locuitorilor li s-a recomandat să nu părăsească oraşul şi să evite aglomeraţiile.

Începând de miercuri seara, reţelele de transport cu autobuzul, metroul, bacul şi transportul pe distanţe lungi au fost suspendate. Aeroporturile şi gările vor fi, de asemenea, închise temporar. Turiştii care intenţionau să sosească în oraş nu au mai fost primiţi, iar locuitorilor din Wuhan le-a fost recomandat să evite mulţimile şi să reducă la minimum adunările publice, relatează BBC.

Miercuri seară, autorităţile chineze au confirmat că numărul deceselor aproape s-a dublat în doar o zi: numărul morţilor a ajuns de la 9 a 17. Până acum, toate decesele au avut loc în Hubei, provincia din jurul oraşului Wuhan. 

În total, au fost confirmate peste 500 de cazuri, inclusiv în Hong Kong, unde oficialii au raportat primele două persoane infectate din jurisdicţia lor.

Coronavirusul 2019-nCoV s-a răspândit deja în alte provincii chineze, dar şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite. 

Potrivit autorităţilor, virusul a apărut într-o piaţă în care se comercializează fructe de mare şi în care „au fost efectuate tranzacţii ilegale cu animale sălbatice”.

Cunoscut sub numele de 2019-nCoV, virusul este o nouă tulpină de coronavirus, care nu a fost identificată până acum la om. Virusul Sars, care a ucis aproape 800 de oameni la nivel mondial, la începutul anilor 2000, a fost, de asemenea, un coronavirus.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite