Vladimir Putin a graţiat o tânără israeliano-americană, înainte de vizita lui Benjamin Netanyahu la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin a gratiat-o pe israelianca Naama Issachar, condamnata la inchisoare in Rusia pentru trafic de droguri FOTO AFP
Vladimir Putin a gratiat-o pe israelianca Naama Issachar, condamnata la inchisoare in Rusia pentru trafic de droguri FOTO AFP

Rusia a eliberat, joi, o femeie cu dublă cetăţenie, americană şi israeliană, care a fost încarcerată pentru trafic de droguri, după ce a fost graţiată de preşedintele Vladimir Putin.

Rusia a eliberat-o pe Naama Issachar, în vârstă de 26 de ani, în contextul în care prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Putin la Kremlin, pentru a discuta despre planul de pace al preşedintelui american Donald Trump privind Orientul Mijlociu.

Tânăra va zbura înapoi în ţară alături de Netanyahu, după întâlnirea sa cu Putin, a declarat un oficial guvernamental pentru AFP.

Issachar a fost arestată pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, în aprilie 2019, în timp ce se afla în zona de tranziţie din India spre Israel.

Autorităţile ruse au spus că au găsit nouă grame de canabis în bagajul său şi, ca urmare, a fost condamnată, în luna octombrie, la 7 ani şi jumătate de închisoare.

Cazul său a fost controversat pentru că a primit o pedeapsă pentru trafic de droguri în timp ce era în tranzit şi drogurile erau în bagajul de cală.

Putin a graţiat-o pe Issachar miercuri, după ce aceasta a transmis o solicitare în weekend.

„Îndrumat de principiile omeniei, o graţiez pe Naama Issachar”, a spus Putin într-un decret citat de Kremlin.

El i-a transmis lui Netanyahu că Issachar a avut noroc că nu a trecut graniţa, sugerând că acest lucru ar fi complicat procedura de graţiere, adăugând că drogurile au fost descoperite în bagajul său atunci când acesta era mutat de la un avion la altul. Preşedintele rus i-a mai spus lui Netanyahu: „Transmite-i cele mai bune urări ei, familiei ei şi mamei ei”.

Soarta lui Issachar a declanşat un val de simpatie în Israel, unde Netanyahu a promis că va face tot ceea ce poate pentru eliberarea sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite