Vito Rizzuto, unul din cei mai importanţi lideri ai mafiei siciliene din Canada, a murit

0
0

Vito Rizzuto, unul din principalii lideri ai mafiei siciliene din oraşul canadian Montreal, a murit luni la Spitalul Sacre-Coeur , au anunţat reprezentanţii responsabili pentru relaţia cu presă ai instituţiei medicale.

Canalul de televiziune şi postul radio Radio Canada, susţin că fostul membru al mafiei, în vârstă de 67 de ani, a fost internat duminică şi a murit în jurul orei locale 04.00, din cauza unor complicaţii pulmonare.

Vito Rizzuto a revenit în Montreal în octombrie 2012 după ce ispăşit o pedeapsă în Statele Unite pentru rolul jucat în eliminarea a trei membri ai familiei Bonanno din New York, în mai 1981. Arestarea lui Rizzuto a destabilizat clanul său, cel care deţinea supremaţia în rândul grupurile de crimă organizată, începând cu anii 1980.

În timpul absenţei sale, familia Rizzuto a fost decimată în urma acţiunilor întreprinse de rivali. Fiul lui Vito, Nick Junior, a fost asasinat în plină stradă în 2009, iar tatăl său, Nicolo, în vârstă de 86 de ani, ucis de un om înarmat care a intrat în casa acestuia.

Ginerele lui Vito Rizzuto, Paolo Renda, o figură cunoscută în lumea interlopă a Montrealului, a dispărut în 2010, zvonurile lansate fiind că a fost asasinat, iar cadavrul său ascuns.

Moartea interlopului cu origini siciliene reprezintă un sfârşitul controlului exercitat de familia Rizzuto şi dispariţia acestei grupări infracţionale cunoscută pentru activităţile care vizau în special comerţul cu droguri, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

Autorităţile din Montreal au declarat că nu vor realiza nicio anchetă privind decesul lui Vito Rizzuto, moartea sa fiind din cauze naturale, excepţia fiind dată de o posibilă solicitare a familiei sau a medicului legist. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite