Violenţe în Brazilia. Oraşul Manaus, paralizat după un val de atacuri ca represalii la uciderea unui traficant de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Manaus au închis temporar şcolile şi au oprit transportul public după un val de atacuri în urma uciderii unui traficant de droguri FOTO EPA-EFE
Autorităţile din Manaus au închis temporar şcolile şi au oprit transportul public după un val de atacuri în urma uciderii unui traficant de droguri FOTO EPA-EFE

Autorităţile din Manaus, capitala statului brazilian Amazonas, au oprit transportul public şi au închis şcoli şi instituţii publice după un val de atacuri şi acte de vandalism ale mafioţilor ca represalii faţă de moartea liderului unei reţele de trafic de droguri într-o confruntare cu poliţia.

Secretarul de stat în materie de securitate al statului brazilian Amazon Louismar Bonates a declarat că un val de atacuri ce a ţintit autobuze, maşini şi clădiri publice în Manaus a fost ordonat din închisoare după moartea lui Erick Batista Costa supranumit „Dadinho”. Acesta a fost ucis de poliţie după o operaţiune efectuată în cursul weekend-ului în Redençao, la vest de Manaus, potrivit autorităţilor locale. 29 de persoane suspectate că au participat direct sau au plănuit atacurile au fost arestate.

Transportul public a fost oprit până la amiază după incendierea a 21 de vehicule, şcolile au fost închise, la fel şi centrele de vaccinare. Guvernatorul statului Amazonas a cerut desfăşurarea gărzii naţionale.

Atacurile cu dispozitive explozive au avut loc în plină zi, bombe improvizate fiind aruncate în staţii de autobuz, la sediile băncilor, iar atacatorii au dat foc cauciucurilor. Potrivit ziarului O Globo traficanţii au tras asupra intrării unui sediu al poliţiei din apropierea portului şi au încercat să detoneze o grenadă care n-a explodat. Nu sunt relatări despre victime ale acestor atacuri.

Locuitorii din Manaus au declarat pentru O Globo că se simt ostatici în propriile case întrucât se tem să mai iasă din case din cauza ameninţărilor de pe reţelele sociale proferate de membrii bandei de traficanţi.

„Am întărit patrulele. Oamenii pot să iasă iasă din locuinţe şi să circule liber. Poliţiştii se află pe străzi pentru a le garanta siguranţa”, a spus secretarul pentru securitate al statului Amazonas adăugând că puncte de control au fost instalate în Manaus şi în întregul stat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite