VIDEO Un mort şi cinci răniţi într-un dublu atac sinucigaş în apropierea Ambasadei SUA din Tunisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură YouTube
Captură YouTube

Un dublu atentat sinucigaş s-a soldat cu un poliţist mort şi alţii patru răniţi în faţa Ambasadei Statelor Unite la Tunis, a anunţat Ministerul tunisian de Interne, relatează AFP.

Explozia a avut loc în apropierea reprezentanţei diplomatice, situată în cartierul Berges du Lac, la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului.

”Operaţiunea a antrenat moartea a doi atacatori, a rănit cinci poliţişti şi a rănit uşor un civil”, a anunţat într-un comunicat Ministerul de Interne, care şi-a revizuit apoi bilanţul: un poliştist mort pe langă cei doi atacatori, alţi patru poliţişti, plus un civil răniţi.

Circumstanţele sunt în continuare învăluite în confuzie.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei, contactat de AFP, un atacator a murit încercând să forţeze intrarea în sediul Ambasadei Statelor Unite, o instalaţie sensibilă, protejată de baraje. 

Unul dintre kamikaze circula pe motocicletă, a declarat alt poliţist, martor la faţa locului.

Poliţia ştiinţifică a fost trimisă imediat la faţa locului, survolat de elicoptere.

Ambasada americană a anunţat pe Twitter că a luat măsuri în urma unei explozii şi a invitat la evitarea zonei.

”Ce sarcină grea să continui să munceşti după ce îţi vezi colegii răniţi”, a reacţionat un poliţist la faţa locului.

Ultimul atentat a avut loc în Tunisia la sfârşitul lui iunie 2019, când un dublu atentat sinucigaş a vizat poliţişti în centrul Tunisului şi la o cazarmă.

Revendicate de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), în ele a fost ucis un poliţist, iar atentatele au trezit spectrul violenţei într-o ţară traumatizată de o serie de atacuri în perioada 2015-2016.

Tunisia se află în stare de urgenţă din noiembrie 2015, când a fost comis un atac sinucigaş vizând garda prezidenţială la Tunis, în care au fost ucişi 12 agenţi. Acest atentat a fost revendicat, de asemenea, de SI.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite