VIDEO Talibanii au răzbunat incinerarea Coranului: nouă morţi şi opt răniţi în Jalalabad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane au fost ucise şi alte opt rănite, luni, într-un atentat sinucigaş comis la aeroportul din Jalalabad, o importantă bază a NATO din acest oraş mare situat în estul Afganistanului, au anunţat surse din poliţie, citate de AFP.

Talibanii au revendicat acest atac afirmând că l-au comis ca "răspuns la incinerarea Coranului" la baza militară americană de la Bagram (nord), marţea trecută.

"Şase civili au murit, precum şi două gărzi şi un soldat al armatei afgane", a declarat Abdullah Azem Stanikzai, comandantul poliţiei din provincia Nangarhar.

Soldaţii NATO au înconjurat zona după atacul comis în jurul orei locale 6.00 (3.30, ora României), a afirmat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale, Ahmad Zia Abdulzai.

Atentatul nu s-ar fi soldat cu victime în rândul forţelor NATO. "Conform primelor informaţii, clădirile ISAF (Forţa NATO în Afganistan) nu au fost afectate de explozie", a declarat un purtător de cuvânt al Forţei NATO.

Aeroportul din Jalalabad, protejat de un important dispozitiv de securitate al forţelor americane, este una dintre principalele baze aeriene ale ISAF, fiind atacat de mai multe ori de rebeli în ultimii ani.

Atentatul de luni intervine după şase zile de manifestaţii antiamericane care s-au soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, izbucnite după ce exemplare ale Coranului au fost arse la baza militară americană de la Bagram, situată la nord de Kabul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite