VIDEO Panică la Vatican! Papa Francisc a căzut pe scări. În pofida semnelor de oboseală şi a noului scandal „Vatileaks“, Papa vrea să continue reformele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc le-a dat mari emoţii credincioşilor prezenţi sâmbătă în Piaţa Sfântul Petru. Suveranul Pontif argentinian, care conduce Biserica Catolică din martie 2013, a căzut pe scări, provocând panică în jur.

Papa Francisc s-a împiedicat pe scări şi a căzut în genunchi, dar a reuşit să se protejeze cu ajutorul mâinilor. Cele două gărzi aflate în spatele său au intervenit imediat, după care papa şi-a continuat drumul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Papa Francisc nu este la primul incident de acest gen. El a fost surprins împiedicându-se pe scara unui avion, dar şi în catedrală.

În pofida semnelor de oboseală şi noului scandal „Vatileaks“, liderul Bisericii Catolice a dat asigurări că va continua reformele începute la Vatican.

Duminică, papa Francisc s-a exprimat pentru prima dată după arestarea, în weekendul trecut, a două persoane suspectate că ar fi la originea scurgerii unor documente tratate pe larg de două cărţi care descriu corupţia şi imobilismul de la Vatican.

 „Ştiu că mulţi dintre voi sunteţi afectaţi de informaţiile din ultimele zile cu privrie la documentele secrete de la Sfântul Scaun care au fost sustrase şi publicate“, s-a adresat papa credincioşilor săi. „Publicarea acestor documente este o eroare. Este o infracţiune, un act deplorabil care nu ajută“, a deplâns el, dând asigurări că va continua reformele.

Aceste declaraţii par a fi un răspuns adresat unuia dintre autorii celor două cărţi, Gianluigi Nuzzi, care a apreciat că „dezvăluirea unor secrete nu poate servi decât celui care vrea transparenţă, obiectivul numărul unu al unui papă“.

Un prelat spaniol şi o consultantă italiană, foşti membri ai unei comisii înfiinţate de Francisc pentru examinarea unor reforme economice şi administrative de implementat, au fost arestaţi în weekendul trecut în baza unor suspiciuni legate de noua scurgere de documente de la Vatican, după cea a majordomului fostului papă Benedict al XVI-lea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite